Skip to main content

IIIF-metadatahandboek

Nog vragen?

Neem contact op met de VKC-IIIF-medewerker

De Vlaamse Kunstcollectie heeft een IIIF-medewerker aan boord: Rein Debrulle. Kent hij op een vraag niet onmiddellijk het antwoord, dan gaat hij zeker op zoek naar een oplossing. Hij is beschikbaar voor al je vragen en suggesties en staat je graag bij met woord en daad.
De contactgegevens van Rein kan je terugvinden op de vernieuwde website van de VKC.

IIIF-collegagroep

De IIIF-collegagroep is een initiatief van de Vlaamse Kunstcollectie (VKC), meemoo, de Universiteitsbibliotheek Gent en de Openbare Bibliotheek Brugge. In deze collegagroep worden ervaringen uitgewisseld over het gebruik van IIIF en dit aan de hand van diverse use cases. Zo willen we samen de mogelijkheden van IIIF verder verkennen, de sector informeren en aanmoedigen om IIIF in te zetten.

Om de zoveel maanden worden online 'IIIF-Fridays' georganiseerd. Elk van deze 'IIIF-Fridays' is een thematische online sessie van een 90-tal minuten met verschillende gastsprekers. Je hoeft dus niet de hele dag vrij te houden om deel te nemen.

Tijdens de IIIF-Fridays komen verschillende aspecten van IIIF aan bod: wat zijn de algemene principes, wat kan je ermee doen en hoe kan jouw organisatie er concreet mee aan de slag? Verwacht je dus aan een boeiende mix van praktijkvoorbeelden, demonstraties en presentaties. Gastsprekers komen steeds uit het erfgoedveld en er is altijd mogelijkheid om vragen te stellen. Alle presentaties en demonstraties worden opgenomen en op de website van de collegagroep ter beschikking gesteld.

Wil je graag meer weten, eerdere 'IIIF-Fridays' bekijken of deelnemen aan een toekomstige sessie?
Neem dan zeker een kijkje op de IIIF-collegagroep website.

IIIF Cookbook

Het IIIF consortium is bezig met het uitwerken van IIIF manifests v3 via het IIIF Cookbook. Je vindt er een lijst van 'recepten' of voorbeelden van manifesten die uitgaan van een bepaalde use case. Je kan de voorbeelden zowel in JSON-LD als in meerdere viewers zien.  De 'Cookbook-group' heeft ook een viewer-matrix ontwikkeld die laat zien welk 'recept' door welke IIIF-viewer wordt ondersteund.